НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА организира първото студентско онлайн състезание в страната

Студентско онлайн първенство по таекуондо ще проведе Национална спортна академия „Васил Левски“ на 22 април 2020 г. (сряда) от 10,00 ч., съвместно с Българска федерация по таекуондо.

Надпреварата ще е в дисциплината „форма“, а състезателите ще се оценяват от съдиите в пряка интернет връзка. Състезанието е продължение на кампанията #Тренирай вкъщи, в която ежедневно на Фейсбук страницата на НСА се излъчват на живо тренировки по таекуондо, гимнастика, а отскоро и занимания по йога.

Като организатор на първото онлайн състезание, в условията на извънредно положение, поради епидемиологичната обстановка в страната,  Спортната академия доказва за пореден път лидерската си позиция не само в образованието и обучението в областта на спорта и физическото възпитание, а и в успешното въвеждане на нови практики.

„Радостни сме, че много клубове възприеха инициативата ни и в момента провеждат тренировки в различни спортове“ - сподели ректорът на НСА, проф. Николай Изов.

Той изрази надежда, че след успеха на първото по рода си онлайн състезание у нас и други спортове ще обмислят възможността за подобни инициативи. “Това би бил чудесен начин за частично подновяване на спортно-състезателната дейност в страната и за мотивиране на трениращите в настоящите условия“, допълни проф. Изов.

Инициативата на НСА „Васил Левски“ е подкрепена от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и една от големите лаборатории за кръвни изследвания в страната.Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share