НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Проект „Не на агресията, да на толерантността“ обедини Национална спортна академия и Български червен кръст

Спортен празник под мотото „Спортът е и толерантност“ се проведе на базата на НСА с участието на ученици (VI - IX клас) и техните учители от шест столични училища, доброволци на БЧК, специалисти и студенти на Академията.

Празникът е част от проекта „Не на агресията, да на толерантността“, а партньори в него са Столичната организация на БЧК, НСА, представители на МК БППМН и шест училища в София. Целта на екипа е да се провокира в младите хора поведение на ненасилие и толерантност, чрез включването им в различни спортни дейности и нестандартни форми на обучение. 

Специалисти и студенти от Национална спортна академия направиха демонстрации и проведоха практически занимания с учениците по спортове, които не са включени в учебната програма като хокей на трева, скуош, тенис на корт, бадминтон и доджбол (народна топка). Паралелно с това младежкия авариен екип на БЧК-София се включи в празника с демонстрации за оказване на първа долекарска медицинска помощ.

Заместник – ректорът по учебната работа проф. Николай Изов и помощник-ректорът проф. Кирил Андонов поздравиха участниците в празника от името на академичното ръководство и цялата академична общност. „Не забравяйте, че толерантност и спорт вървят ръка за ръка и за нас е истинско удоволствие да сме домакини на този прекрасен проект. Не забравяйте също, че сте били наши гости, защото ние ви очакваме да станете студенти в НСА след няколко години“, заяви проф. Изов в поздравлението си към всички присъстващи.

Директорът на столичната организация на Български Червен кръст, Петранка Недялкова благодари на НСА за приятелството и партньорството и припомни на присъстващите, че самият проф. Николай Изов е дългогодишен доброволец на БЧК и зам.-председател на столичната организация.

Специалисти и студенти на НСА - инструктори в празника по видове спорт:

Хокей на трева – Виктор Илов/Станойче Илов - IV курс, спец. „Хокей на трева“;

Тенис на корт – гл. ас. Елена Чолова;

Скуош – Пемо Пемов и Стойчо Борисов - II курс,Мариян Михайлов – III курс, спец.“Скуош“;

Бадминтон – Виктория Енчева -  II курс, спец. „Бадминтон“

Доджбол (народна топка) – Константин Миладинов, председател на ФНТБ.

           
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share