НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Светило в българската и световна генетика изнесе лекция в НСА

Акад.проф. Атанас Атанасов, дн:  Рецептата за живота на всеки от нас е индивидуална

 Директорът на Съвместен геномен център към СУ „Св. Климент Охридски“ - Акад. проф. Атанас Атанасов, дн изнесе лекция пред магистри и докторанти на НСА на тема „Модел за биоикономика в България“, във връзка с международната кампания „Глобален ден за здравословен начин на живот“.

Центърът и Национална спортна академия са партньори в проект „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „НАСЛЕДСТВО БГ“, в рамките на научен проект „Разработване, Акредитация, Прилагане в практиката и Организиране на обучения, тренинги, сертифициране и специализации в иновативни професионални и научни направления от Рекреативната & Уелнес Индустрия и Нишов туризъм“.

Координатор в проекта „НАСЛЕДСТВО БГ“ от страна на Академията е доц. Бистра Димитрова, дн.

Гости на събитието бяха проф. Пенчо Гешев - ректор на НСА, проф. Апостол Славчев – заместник-ректор, д-р Виржиния Михайлова – лекар-експерт в борбата с допинга и една от най – забележителните ни лекоатлетки, проф. Оля Харизанова, дн – координатор на проект „НАСЛЕДСТВО БГ“, доц. Йордан Донев – ръководител на катедра „Водни спортове“ и др.

По повод Деня за здравословен начин на живот от името на Балкански клъстер заместник-ректорът на НСА проф. Апостол Славчев връчи на акад. Атанасов наградата „Посланик по Wellness & Spa култура“. Всички студенти и гости получиха Сертификат за участие.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share