НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Факелният огън за Деня на олимпийското движение ще бъде запален в НСА

На 23 юни (неделя), в 9.30 ч., по повод Деня на учредяването на Международното олимпийско движение, пред сградата на Ректората на Национална спортна академия „Васил Левски“ ще бъде запален факелният огън. В продължение на 23 години той се запалва в Академията, която се приема като източник и пазител на основните ценности и идеи на спорта и Олимпизма.

По традиция ректорът на НСА, проф. Пенчо Гешев ще предаде символичния Олимпийски огън на студенти, ученици и учители – членове на олимпийските клубове в София, а те ще го пренесат до Националния стадион „Васил Левски“ – друга голяма светиня на българския спорт.

Огънят ще бъде посрещнат и приет от заместник-министъра на младежта и спорта, доц. Стоян Андонов и олимпийските шампиони Румяна Нейкова и Нураир Нурикян.

Отбелязването на Международния олимпийски ден в България започва през 1996 г. с първото факелно бягане от Национална спортна академия през всички значими центрове на спорта в София. То е създадено по повод 100-годишнината от провеждането на Първите Олимпийски игри, в които България взима участие със своя делегация, подкрепена от правителството на страната.

 

 

 

 

 

 Всички


Сподели във Facebook Twitter Share