НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ректорът на НСА прие ръководството на Европейската федерация по хокей на трева

Ректорът, проф. Пенчо Гешев посрещна в Национална спортна академия президента на Европейската федерация по хокей на трева, г-жа Марайке Флоурин и генералния директор г-н Ангъс Киркланд.

Гостите са на посещение у нас във връзка с провеждане на редовното заседание на Управителния съвет на европейската централа, свързано с организацията на спортния календар за 2020 г., както и да се запознаят със състоянието на спортните бази за хокей в НСА, Пловдив и Албена.

На срещата присъстваха доц. Антонио Антонов, председател на БФ Хокей и преподавател в НСА и членът на Управителния съвет Бончо Златев.

Проф. Гешев запозна г-жа Флоурин с дейността на Академията като образователна структура, подготвяща треньорски кадри по различни видове спорт, физическа активност и спорт, учители за училищно физическо възпитание във всички степени, физиотерапевти, спортна анимация и др. Той сподели, че при подготовката на кадри важна роля има и спортната база, в която ръководството на НСА непрекъснато влага средства и усилия за модернизиране и реновиране.

„Единственото място за реновиране и обновяване в комплекса ни в Студентски град остана теренът за хокей и ние не спираме да търсим решение на този казус. Благодарение на активната дейност и отлични резултати на нашата федерация ще се търси съдействие по линия на различни проекти и програми“ – допълни проф. Гешев.

Марайке Флоурин благодари за вниманието, което ръководството на НСА обръща за развитието на хокея, който в България навлиза като спорт именно от Академията. „Много съм впечатлена от базата ви и въпреки, че съм от Холандия изпитвам леко чувство на завист от това, което виждам тук. Случващото се тук е много важно не само за българската федерация, но и за европейската. За нас е от първостепенна важност да подкрепяме, това което се случва в България не само за игрищата и базата, но и за хората, които работят в областта на хокея“ – заяви президентът на  FIH и допълни, че  европейската централа е отворена за предложения, които да се обсъдят, за да се намерят най-добрите решения.

Гостите подариха на ректора професионален стик за хокей, с който в събота той ще направи първия пас в четвъртфиналната среща за Купата на България между отборите на НСА и МГУ.

 

 

 

 Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share