НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Абсолвентите от Випуск 2019 на НСА получиха дипломите си на официална церемония

Над 300 бакалаври и магистри, завършили редовна и задочна форма на обучение във факултети „Спорт“, „Педагогика“, „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ получиха днес дипломите си на официална церемония в НСА.

Многофункционалната спортна зала се оказа тясна за родители и близки, дошли да съпреживеят емоцията и празничния академичен дух, а още в самото начало на приветственото си слово ректорът, проф. Пенчо Гешев, благодари именно на тях затова, че в годините на обучение са направили всичко възможно днешните абсолвенти да учат спокойно, да завършат спокойно и да се насочат към най-главното – реализацията в живота и специалността.

„Вашите специалности са жизнено важни и социално значими. Специалности, в които получавате квалификация като учители, треньори, физиотерапевти, спортни аниматори, като работещи в сферата на адаптираната физическа активност и спорт, като спортни аниматори, спортни коментатори и мениджъри. Социално значими дейности, свързани с превенцията, здравето на хората и, разбира се, със стремежа за издигане спортния авторитет на нашата Родина. Пожелавам ви успех, мили колеги и носете високо знамето на Национална спортна академия. Бъдете горди, че сте завършили нашата Алма Матер“ – заяви в обръщението си към абсолвентите проф. Гешев.

По дългогодишна традиция той връчи дипломите на бакалаврите от трите факултета, завършили с отличен успех обучението си – Веселин Иванов от факултет „Педагогика“ с успех 5,86, Габриела Колева – специалност „Кинезитерапия“, факултет ОЗЗГТ с успех 5,97. Испанецът Иван Салгадо Лопез, специалност Шахмат е отличникът на факултет „Спорт“ с успех 5,97, но не успя да присъства, заради ангажименти в чужбина.

За първи път от много години, извън сценария, дипломант пожела думата за обръщение и това бе Пламен Павлов, бакалавър в специалност „Бойно-приложна физическа подготовка и спорт“, факултет Спорт:“Искам да благодаря на ректора, на всички хора в този колектив, който движи жизненоважните процеси в НСА по начин, по който ние всички да се чувстваме добре. Да се развиваме като хора, които имат амбиции, имат нужда да са свързани със спорта. Винаги съм знаел, че спортът е международен език за общуване и сплотява хората. Надявам се в бъдеще да е наистина така – да сме по-сплотени, да забравяме битовизмите и да бъдем обединени. Благодаря ви, за мен беше чест да уча тук“ – каза в обръщението си Пламен Павлов, получавайки бурните аплодисменти на колеги и гости.

Церемонията завърши с традиционната обща снимка на цялото академично ръководство с Випуск 2019 на НСА и ритуалното хвърляне на академичните шапки.

Гости на празника в НСА бяха и проф. Лъчезар Димитров, член на Съвета на настоятелите, доц. Галина Очева, ръководител на Център ОКС „Магистри“ и др. 


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share