НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

ПОКАНА – Представяне на книгата „Хипоксия и функционален контрол в спорта“- непубликувани изследвания на проф. д-р Кръстьо Кръстев

На 6 ноември 2019 г. (сряда) от 13,00 ч., в Заседателната зала на НСА – Ректорат, ще бъде представена книгата „Хипоксия и функционален контрол в спорта“, базирана и на непубликувани изследвания на проф. Кръстьо Кръстев – дългогодишен ръководител на катедра „Физиология и биохимия“, международно признат учен.

Съставители на книгата, която се издава посмъртно са проф. Даниела Дашева и проф. Петър Бонов, а някои от изследванията в нея се появяват за първи път, заради спортната тайна.

Целият си живот проф. Кръстев отдава на спортната наука и практика, като дълги години е директор на Националния център за научни изследвания в областта на спорта, заместник-ректор по научната работа, дългогодишен член на Академичния съвет на НСА и член на чуждестранни научни дружества.

Книгата се издава благодарение на сина и дъщерята на проф. д-р Кръстьо Кръстев, които са възпитаници на Национална спортна академия „Васил Левски“.

 

Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share