НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Учебна база на НСА домакинства заседание на Комитета по наблюдение на ОПРР

 

По предложение на министерството на регионалното развитие и благоустройството в учебната база на ул. „Гургулят“, филиал на НСА „Васил Левски“ - се проведе 16-тото заседание на Комитета по наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР).

За първи път екипът на Управляващия орган на ОПРР, чийто ръководител е г-жа Деница Николова – заместник-министър на МРРБ, реши да проведе заседанието на Комитета в образователен обект, който е успешно обновен и модернизиран по Програмата.

Модернизираната сграда – филиал на НСА, както и новата пристройка със спортна многофункционална зала бяха успешно въведени в експлоатация за започване на учебната 2019/2020 г.

Като своеобразен домакин на събитието проф. Николай Изов, ректор на НСА, поздрави членовете на Комитета и ги запозна с интересната история на емблематичната сграда на ул. „Гургулят“, както и с нейното тежко състояние преди одобрението и реализирането на Проекта по ОПРР „Подкрепа за висшите училища в Република България“ 2014-2020.

„Ние сме изключително благодарни на всички, които са участници в Програмата, благодарни сме на Управляващия орган в лицето на г-жа Деница Николова, затова защото Програмата предостави прекрасни условия на НСА, свързани с екологията, с битуването и самочувствието на нашите студенти и преподаватели. Сърдечно благодарим на всички, за това което направиха за Национална спортна академия „Васил Левски“ – заяви в словото си проф. Изов.

След края на оперативната си работа членовете на Комитета и представители от Европейската комисия имаха възможността да се запознаят с крайния резултат по реализирането на успешния проект в една от най-значимите програми за развитие на територията на страната – ОПРР.

След заседанието заместник-министър Деница Николова изнесе пред журналисти важни данни за успешното реализиране на Програмата от гледна точка на постигнати цели и резултати до настоящия момент.

„Спортна академия е един от нашите ключови бенифициенти в програмата. За този програмен период осъществихме един много важен проект, свързан с обновяване именно на базата, която касае професионалните направления за подготовка на спортни преподаватели. Избрахме учебната база на НСА, защото искаме да бъдем все по-близо до хората и да показваме това, което сме направили, за да може да сме по-ясни от гледна точка на резултатите. Обикновено отчитаме цифри, проекти, набор от мерки, но не успявахме да направим видимо какво сме направили“ – каза зам.-министър Николова.

Тя сподели също, че учебната база на НСА на „Гургулят“ е един от много хубавите проекти, реализирани в рамките на предходната година и допълни, че най-важното в този проект е изграждането на чисто нова спортна зала, а най-хубавото в тази спортна зала е че освен студентите, от нея ще се възползват и други хора, когато няма учебен процес.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share