НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Ректорът на НСА „Васил Левски“ се срещна с посланика на Република Корея

Ректорът на Национална Спортна Академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов, се срещна с посланика на Република Корея у нас - Н.Пр. Джънг Джинкю.

На работен обяд, организиран от посолството на Република Корея, бяха обсъдени проекти и съвместни дейности между двете институции в близките няколко години.

По повод навършването на 30 години от установяване на дипломатически отношения между България и Република Корея, посланик Джънг подчерта важната роля на спорта и образованието, като мост между двете нации и увери ръководството на Академията, че той ще направи всичко по силите си, за да доведе съвместните инициативи до успешен край.  

От своя страна проф. Изов заяви, че в лицето на Академията посланик Джънг винаги ще има верни приятели и партньори и му благодари за усилията и съдействието, което  оказва както за развитие на таекуондото в НСА, така и за надграждане на двустранните отношения.

 На срещата присъстваха също проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по научната и международна дейност и Димитър Аврамов, преподавател от сектор „Таекуондо“ на НСА.

 

 

Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share