НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Експертът по натуропатия Росица Николова изнесе лекция пред студенти в специалност „Кондиционна подготовка“ към катедра „Лека атлетика“

По покана на доц. Юлиян Карабиберов докторантът на НСА- Росица Николова, завършила и натуропатия в Париж, се срещна със студенти от IVкурс, специалност „Кондиционна подготовка“ към катедра „Лека атлетика“.

Тя сподели опита си от практиката като управител на един от най-известните спа хотели в Швейцария и утвърждаващ се експерт в натуропатията.

„Като бъдещи специалисти по фитнес и физическа подготовка трябва да знаете, че храненето, физическата активност и управлението на стреса са първите три техники на натуропатията, с които можете да си служите и това вече може да ви позволи да си отворите кръгозора и към други техники“ – започна презентацията си Росица Николова. Тя обясни, че бъдещите кондиционни треньори трябва да умеят задължително да говорят за хранене, за управление на стреса, защото всичко е следствие и свързано с човешкото тяло

Натуропатията е направление на алтернативната медицина, която се базира на природосъобразния начин на живот, съчетан с лечение единствено с натурални, природни продукти.

Специалистите, занимаващи се с натуропатия се стремят да намерят причината за болестта чрез познание и разбиране на тялото, ума и духа на човека. За целта се използват различни терапии и техники – промяна в поведението и храненето, билколечение, хомеопатия и акупунктура.

 

 

    Всички новини


??????? ??? Facebook Twitter Share