НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА бе домакин на турнир по таекуондо в памет на д-р Валери Найденов

С участието на 250 състезатели от всички възрастови групи в дисциплините спаринг, пумсе и чупене в Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе турнир в памет на пионера на таекуондо в България, д-р Валери Найденов.

В отборната надпревара „Таекуондо фитнес НСА“ завоюва второ място в дисциплината чупене.

Състезанието бе открито от председателя на БФ Таекуондо, Слави Бинев – ученик и приятел на д-р Найденов. Със символично чупене на дъска с изписан слоган „Break Covid“ той напомни завета на своя учител, че таекуондо учи „да се изправяме срещу тъмните сили, били те и невидими“.

От името на Ректора на НСА поздравление към всички състезатели отправи проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията. Извънредният и пълномощен посланик на Република Корея у нас – Н.пр. Джънг Джинкю изказа благодарност към Таекуондо, като основен фактор в развитие на отношенията мужду България и Корея и поздрави с 30—годишнината от установяването им.

Официални гости на турнира бяха още проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА в периода 2012-2019 г., проф. Кирил Андонов, помощник-ректор на НСА, много от създателите на таекуондо, както и роднини на д-р Валери Найденов.Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share