НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 3815058 Картинка 7677564 Картинка 3777583 Картинка 10585794 Картинка 1572440 Картинка 199366 Картинка 3917202 Картинка 12316727 Картинка 4243913 Картинка 7859737

Ивет Лалова избра базата на НСА за старт на подготовката си след извънредното положение

След два месеца на социална изолация, заради пандемията от разпространение на COVID-19, звездата на българската и световна атлетика, Ивет Лалова, се завърна на пистата за възобновяване на тренировъчната си дейност. С отпадането на извънредното положение в страната, тя стартира подготовката си на базата на Национална спортна академия, заедно със своя съпруг и професионален партньор – Симоне Колио.

В интервю за Нова телевизия, което се проведе на официалния стадион на Академията, Лалова сподели, че усещането да е отново на пистата е невероятно. „Харесвам много този стадион. Има прекрасна гледка към Витоша, зелено е, топло е, спокойно е. Наистина е невероятно, все едно съм отново вкъщи“ – заяви спринтьорката ни пред екипа на Нова и допълни, че трудностите през последните месеци е приела като поредното предизвикателство, поредната трудност, през която трябва да премине и да продължи напред.

Със съпруга й Симоне планират да се завърнат в своя дом в Риети веднага, когато това стане възможно, защото там е и треньорът й Роберто Бономи, който е важна част от нейния тим.

Европейската шампионка в спринта на 100 и 200 метра от 2012 -та сподели също, че приема философски отлагането с една година на Олимпийските игри в Токио и изрази надежда, че именно това може да я направи още по-специална. „Ще видим по-силни резултати, защото този глад, който ще остане в нас, тази нереализация през годината без Олимпийски игри, без Европейско първенство, без голяма част от сезона, смятам, че това именно ще ни бута напред и може би ще доведе след себе си много по-добри резултати на Олимпиадата. Със сигурност провеждането на Игрите ще бъде нещо още по-силно и стойностно от всякога“ – убедена е Ивет Лалова и допълни, че това върху, което работи е именно там да бъде най-добрата версия на себе си.
Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share