НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11401521 Картинка 4042677 Картинка 1435493 Картинка 12334409 Картинка 4853630 Картинка 37722 Картинка 7811427 Картинка 7641911 Картинка 11499406 Картинка 11297735

Ивет Лалова избра базата на НСА за старт на подготовката си след извънредното положение

След два месеца на социална изолация, заради пандемията от разпространение на COVID-19, звездата на българската и световна атлетика, Ивет Лалова, се завърна на пистата за възобновяване на тренировъчната си дейност. С отпадането на извънредното положение в страната, тя стартира подготовката си на базата на Национална спортна академия, заедно със своя съпруг и професионален партньор – Симоне Колио.

В интервю за Нова телевизия, което се проведе на официалния стадион на Академията, Лалова сподели, че усещането да е отново на пистата е невероятно. „Харесвам много този стадион. Има прекрасна гледка към Витоша, зелено е, топло е, спокойно е. Наистина е невероятно, все едно съм отново вкъщи“ – заяви спринтьорката ни пред екипа на Нова и допълни, че трудностите през последните месеци е приела като поредното предизвикателство, поредната трудност, през която трябва да премине и да продължи напред.

Със съпруга й Симоне планират да се завърнат в своя дом в Риети веднага, когато това стане възможно, защото там е и треньорът й Роберто Бономи, който е важна част от нейния тим.

Европейската шампионка в спринта на 100 и 200 метра от 2012 -та сподели също, че приема философски отлагането с една година на Олимпийските игри в Токио и изрази надежда, че именно това може да я направи още по-специална. „Ще видим по-силни резултати, защото този глад, който ще остане в нас, тази нереализация през годината без Олимпийски игри, без Европейско първенство, без голяма част от сезона, смятам, че това именно ще ни бута напред и може би ще доведе след себе си много по-добри резултати на Олимпиадата. Със сигурност провеждането на Игрите ще бъде нещо още по-силно и стойностно от всякога“ – убедена е Ивет Лалова и допълни, че това върху, което работи е именно там да бъде най-добрата версия на себе си.
Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share