НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 11710412 Картинка 12088200 Картинка 8581162 Картинка 3935544 Картинка 10888524 Картинка 9129134 Картинка 10072041 Картинка 9901727 Картинка 5405584 Картинка 10250657

Учебна база на НСА домакинства заседание на Комитета по наблюдение на ОПРР

 

По предложение на министерството на регионалното развитие и благоустройството в учебната база на ул. „Гургулят“, филиал на НСА „Васил Левски“ - се проведе 16-тото заседание на Комитета по наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж“ (ОПРР).

За първи път екипът на Управляващия орган на ОПРР, чийто ръководител е г-жа Деница Николова – заместник-министър на МРРБ, реши да проведе заседанието на Комитета в образователен обект, който е успешно обновен и модернизиран по Програмата.

Модернизираната сграда – филиал на НСА, както и новата пристройка със спортна многофункционална зала бяха успешно въведени в експлоатация за започване на учебната 2019/2020 г.

Като своеобразен домакин на събитието проф. Николай Изов, ректор на НСА, поздрави членовете на Комитета и ги запозна с интересната история на емблематичната сграда на ул. „Гургулят“, както и с нейното тежко състояние преди одобрението и реализирането на Проекта по ОПРР „Подкрепа за висшите училища в Република България“ 2014-2020.

„Ние сме изключително благодарни на всички, които са участници в Програмата, благодарни сме на Управляващия орган в лицето на г-жа Деница Николова, затова защото Програмата предостави прекрасни условия на НСА, свързани с екологията, с битуването и самочувствието на нашите студенти и преподаватели. Сърдечно благодарим на всички, за това което направиха за Национална спортна академия „Васил Левски“ – заяви в словото си проф. Изов.

След края на оперативната си работа членовете на Комитета и представители от Европейската комисия имаха възможността да се запознаят с крайния резултат по реализирането на успешния проект в една от най-значимите програми за развитие на територията на страната – ОПРР.

След заседанието заместник-министър Деница Николова изнесе пред журналисти важни данни за успешното реализиране на Програмата от гледна точка на постигнати цели и резултати до настоящия момент.

„Спортна академия е един от нашите ключови бенифициенти в програмата. За този програмен период осъществихме един много важен проект, свързан с обновяване именно на базата, която касае професионалните направления за подготовка на спортни преподаватели. Избрахме учебната база на НСА, защото искаме да бъдем все по-близо до хората и да показваме това, което сме направили, за да може да сме по-ясни от гледна точка на резултатите. Обикновено отчитаме цифри, проекти, набор от мерки, но не успявахме да направим видимо какво сме направили“ – каза зам.-министър Николова.

Тя сподели също, че учебната база на НСА на „Гургулят“ е един от много хубавите проекти, реализирани в рамките на предходната година и допълни, че най-важното в този проект е изграждането на чисто нова спортна зала, а най-хубавото в тази спортна зала е че освен студентите, от нея ще се възползват и други хора, когато няма учебен процес.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share