НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА откри учебната година за студентите в задочна форма на обучение

С официална церемония, пред Ректората в Студентски град, Национална спортна академия откри учебната 2020/2021 година за своите студенти в задочна форма на обучение.

От името на ректора, проф. Николай Изов, първокурсниците бяха приветствани с „Добре дошли“ от проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по научната и международна дейност. „Знаете, че всеки човек прави няколко съдбовни избора в живота си и това е един от тях. Надявам се, че сте го направили с пълното съзнание към каква професия се насочвате – най-отговорната, педагогическата. Дали като учители по физическо възпитание и спорт, дали като треньори, Вие ще работите с децата, подрастващите, младите хора на България. Не знам дали има по-благородна и по-отговорна професия от тази и като студенти с малко повече житейски опит се надявам, че сте направили, наистина един аргументиран и мотивиран избор“- заяви в приветствието си проф. Янчева. Тя запозна студентите с актуалните противоепидемични мерки като наблегна на задължителното носене на маски в коридорите и учебните зали, както и спазването на необходимото разстояние. „Започваме присъствено обучението, но разчитаме на Вашата абсолютна съзнателност, ангажираност и отговорност в този процес.  Знаете, че всеки от нас носи отговорност не само за собственото си здраве, но и за здравето на хората около него. Надявам се, че всички заедно ще покажем, че ние сме едни отговорни и зрели хора и можем да се справим без да допуснем проблеми“ – допълни проф. Янчева.

Първокурсниците се запознаха с ръководствата на факултети „Спорт“ и „Педагогика“, както и с инспекторите „Учебна дейност“, с пожелание взаимно да  направят обучението безпрепятствено и успешно.

Студентската общност аплодира своите колеги – изявени спортисти, които избраха НСА за свое висше училище – волейболният национал Велизар Чернокожев, сребърен медалист от Европейските игри в Баку през 2015 г., футболистът на Славия и любимец на футболните фенове у нас – Дарко Тасевски, европейският шампион и медалист от световни първенства от близкото минало Борислав Абаджиев.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share