НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5201113 Картинка 11479777 Картинка 5287286 Картинка 6860937 Картинка 5175213 Картинка 11247068 Картинка 10468992 Картинка 10638553 Картинка 9100378 Картинка 11744574

С награди за преподаватели, студенти и елитни спортисти НСА чества Деня на Академията – 15 ноември

 
 С церемонии по награждаване в Аула Максима, съобразени изцяло с противоепидемичните изисквания, Национална спортна академия „Васил Левски“ чества Деня на Академията – 15 ноември. 
 На днешния празник ректорът, проф. Николай Изов, връчи наградни знаци и медали на преподаватели, навършили кръгли годишнини през 2020 г. В поздравителното си слово той благодари на своите колеги за всеотдайността, професионализма и ползотворната им дългогодишна работа. 
 „Този ден ни дава възможност да припомним важността и ролята, която е имало и продължава да има нашето висше училище в изграждането, утвърждаването и просперитета на българското общество. В навечерието на празника от основаването на нашето висше училище искам да Ви пожелая от сърце крепко здраве, енергия, нови научни постижения, творческо вдъхновение, лично щастие и много бъдещи професионални успехи“ – заяви в поздравлението си проф. Изов.
 Официални гости на събитията бяха доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община по направление „Култура, образование, спорт и туризъм“, Красимир Дачев – председател на Съвета на настоятелите при НСА и заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата, членове на Академичния съвет и др. Поздравителни адреси се получиха от министъра на образованието и науката, Красимир Вълчев, министъра на младежта и спорта, Красен Кралев и кмета на София, Йорданка Фандъкова. От нейно име доц. д-р Тодор Чобанов връчи ежегодната Награда на кмета на Столична община, в размер на 1000 лева, за изследователски проект в областта на спорта със значим социално-обществен принос, който тази година спечели Константина Атанасова – ОКС „магистър“ в магистърска програма „Кинезитерапия“.
 Своите дипломи получиха лично от Ректора придобилите образователно-научна степен „доктор“, научна степен „доктор на науките“, академични длъжности „доцент“ и „професор“ в периода 15 ноември 2019 – 15 ноември 2020 г. С топли думи на благодарност към ректора, ръководството и всички свои колеги се обърна при получаване на дипломата си Петър Стойчев – многократен световен шампион в плувния маратон и министър на спорта през 2013 г., който придоби ОНС „доктор“ в докторска програма „Теория и методология на спортната наука“. 
 Председателят на Настоятелството на НСА и проф. Изов връчиха чековете за стипендии на студентите с най-висок успех в професионалните направления „Спорт, „Педагогика на обучението по физическо възпитание“ и „Обществено здраве“. Стипендиите са осигурени от членовете на Съвета на настоятелите Красимир Гергов – собственик на „Оберон Радио Макс“ ЕООД, Кирил Вътев, съсобственик и управител на „Тандем – В“ и д-р Петър Велев – управител на „Екофарм“ ЕООД. Красимир Дачев получи от ректора сертификат за дарение за осигурената от него, чрез „Свилоза“ АД, награда за студента - спортист на годината на НСА за 2020 г., който ще стане ясен през декември.
 Проф. Изов отличи с почетни плакети  елитни спортисти – студенти в НСА за приноса им развитието на българския спорт и утвърждаване авторитета на Спортната академия - докторантката Мария Оряшкова, шесткратна световна шампионка по самбо, второкурсникът Теодор Кабакчиев – световен шампион по Супер ендуро в клас Джуниър до 23 г., първокурсниците Стефани Стоева – европейска шампионка по бадминтон и тенисистът Димитър Кузманов – втора ракета на България за Купа Дейвис и победител в турнири на ATP.
 Празничният ден завърши с полагане на венец и цветя на паметника на патрона на Академията – Васил Левски и на бюст-паметниците на бивши ректори на НСА.

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share