НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 2365666 Картинка 12184328 Картинка 3873280 Картинка 7945817 Картинка 6833924 Картинка 9069025 Картинка 5563727 Картинка 11097763 Картинка 8007435 Картинка 5967638

Академичният съвет на НСА откри модернизираната заседателна зала в Ректората

С много настроение и комплименти за прекрасната придобивка Академичния съвет на НСА „Васил Левски“ проведе своето заседание, днес, в изцяло реновираната и модернизирана заседателна и конферентна зала в сградата на Ректората. 
Ректорът, проф. Николай Изов представи на колеги и гости историята на ремонта и извършените строително-монтажни дейности. Той използва случая да благодари на целия екип, положил старание за изпълнението на мащабния проект – отдел „Капитално строителство“, колегите, работещи по Закона за обществените поръчка, административния директор, както и на фирмите - изпълнители за професионализма и качеството. „Залата днес има европейски вид. В нея ще работим с удоволствие за интересите на Академията и считам, че академичната общност заслужава подобна зала, за да можем да се чувстваме по-удобно и да провеждаме един качествен учебен процес“ – сподели проф. Изов. 
Гост на днешното заседание на Академичния съвет бе доц. Златко Джуров, председател на Асоциацията за университетски спорт, който връчи на Спортната академия купата на комплексен победител в Национална Универсиада - София 2022. Той сподели пред присъстващите вълнението си от това, че вижда нещата в Академията да вървят успешно и в унисон на всичко онова, което е съвремие. „Благодаря за това, че Академията отново е изключително спортна. Резултатите, които показаха състезатели  и отбори са наистина на висота. Имаше спортове, в които самата игра и спорт бе почти национален“ – допълни доц. Джуров. Той връчи на проф. Изов благодарствен плакет за подкрепата към университетския спорт. Почетни знаци на АУС за принос към организацията и провеждането на Универсиада 2022 получиха проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията - член на Организационния комитет на Националната Универсиада и Валентин Добрев – административен директор на НСА за отлично подготвената база на Академията, на която се проведоха състезанията в девет вида спорт. 
Приятната изненада в края на заседанието на Академичния съвет бе премиерата на „Химн на НСА“ по стихове и музика на Филип Павлов, създаден по случай 80-годишнината от основаването на Академията, която се чества през тази година.  
 
??????? ??? Facebook Twitter Share