НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8896988 Картинка 10574426 Картинка 2474837 Картинка 11001558 Картинка 11083099 Картинка 6328739 Картинка 1706347 Картинка 5616192 Картинка 580225 Картинка 3330901

Възпитаник на НСА оглави федерацията за детско-юношески футбол на АзербайджанРекторът, проф. Николай Изов и заместник-ректорът по научната и международна дейност- проф. Татяна Янчева, се срещнаха днес с Асиф Алиев – възпитаник на НСА „Васил Левски“ и отскоро президент на федерацията за детско-юношески футбол на Азербайджан.
Преминал през всички степени на образование – ОКС „бакалавър“, ОКС „магистър“ и ОНС „доктор“ в катедра „Футбол и тенис“, г-н Алиев се върна с удоволствие в спомените за живота и обучението си в НСА. Той запозна ръководството с основните аспекти на своята работа и идеите му за успешно развитие на футбола сред младите хора в своята страна. Важна тема на разговорите бе бъдещо партньорство със Спортната академия в сферата на образованието и подготовката на футболни кадри – условията за кандидатстване и прием на студенти от Азербайджан в специалност „Футбол“. 
Стана ясно също, че един от проектите, които ще стартира ръководената от г-н Алиев федерация е изграждането на футболна академия за деца от 6 до 12-годишна възраст, като при осъществяването му ще се разчита много на преподаватели и специалисти от НСА.  
Друго важно предложение към ръководството на Академията бе организирането на семинар в Баку за кондиционни треньори по футбол, в който да участват наши експерти, като предварително ще се подготви съвместна програма за начина, структурата и етапите на неговото провеждане.
Проф. Николай Изов изрази пред госта своето удовлетворение от това, че възпитаници на НСА поемат управлението на спорта както в България, така и в чужбина, което е атестация за нивото на образование и високите личностни качества на студентите. 


 
??????? ??? Facebook Twitter Share