НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 4615082 Картинка 7927963 Картинка 10998878 Картинка 7593858 Картинка 1151447 Картинка 10803083 Картинка 3550534 Картинка 4230777 Картинка 1677778 Картинка 10414832

Александър Везенков поигра баскетбол с малчугани на Детския лагер по изкуствата и спорта в НСА

Публикувано на 01 юли 2024

Александър Везенков беше голямата звезда и специален гост на откриването на юбилейното 20-о издание на Детския лагер по изкуствата и спорта. 170 деца от Район „Студентски“ на столицата се събраха при Арката на Национална спортна академия „Васил Левски“. Организатори на проявата са Столична община – район „Студентски“ и НСА.

Официални гости на откриването бяха доц. Христо Андонов – зам.-ректор по учебната работа на НСА „Васил Левски“, инж. Атанас Горов – зам.-кмет на СО-район „Студентски“, доц. Драгомир Стефанов – зам.-кмет на СО-район „Студентски“, Петя Петрова – секретар на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Валентин Добрев, директор Административно-стопанска дейност НСА и доц. Мариана Борукова.

„За мен е удоволствие да се обърна към децата от район „Студентски“, които за пореден път ще имат възможност да се запознаят с различни спортове и да придобият нови умения и знания на базата на НСА в тази прекрасна инициатива – заяви на откриването доц. Андонов. – Желая успех на лагера, а на децата – много настроение, игри и забавления през лятото.“

Малчуганите на възраст между 9 и 12 г. от район „Студентски“ ще се включат безплатно в лагера по изкуствата и спорта, като ще бъдат ангажирани от 9 до 16 ч. в работните дни. Инициативата продължава до 12 юли и предоставя възможност на децата, разделени в 10 групи, да се запознаят с правилата и да практикуват различни видове спорт като футбол, баскетбол, хокей на трева, ръгби, крикет, скуош, фехтовка, бейзбол, бадминтон, плажен волейбол, тенис на корт и много други. Програмата се реализира с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Столична община - район „Студентски“.

Александър Везенков, който е студент в НСА, каза: „Поздравявам децата, техните родители, също така преподавателите и треньорите, които ще работят с тях на този лагер. Чудесно е, че децата получават възможности да научат нови неща, да се запознаят с различни спортове и да се забавляват.“ По-късно баскетболистът, който вече е играч на „Торонто Раптърс“ от НБА, добави: „Винаги, когато става дума за деца, винаги когато съм свободен, искам да идвам – децата трябва да имат пример. Малки са още, не се знае дали ще станат спортисти, но важно е да са тук, да опитват различни спортове. Благодаря на Национална спортна академия „Васил Левски“, защото ми даде възможност да съм член на това семейство и спортна общност, да се развивам. Най-важното е децата да спортуват. Изисква се много труд, много характер, воля. Трябва да им покажем правилния път.“

След официалната част Везенков раздаде много автографи и позира за безброй снимки със свои малки фенове. Малчуганите от четири от групите на лагера имаха късмет и да поиграят със звездата в баскетболната зала на Спортната академия. Там децата разменяха пасове с именития баскетболист, дриблираха и стреляха към коша. Импровизираната тренировка завърши с нова порция снимки и автографи.

Междувременно Александър Везенков уточни за представителите на медиите: „В момента мога да кажа, че съм играч на „Торонто Раптърс“. Тепърва предстои да говоря с хората от клуба, да разбера те какво искат, техните намерения какви са, оттам-нататък ще видим. Лятото е дълго и единственото, което ме интересува в момента, е да съм здрав. Предишният сезон не беше най-лесния за мен. Сега работя здраво с моя екип. Чувствам се добре. Не знам колко време ще бъда в България. Това лято е малко по-особено. Повече съм в Гърция заради контузията, която имах, защото там се лекувах...“, завърши спортист №1 на България за 2022 и 2023 г., както и най-полезен играч в Евролигата за миналата година.

 
 


 
Facebook Twitter Share