НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8663126 Картинка 7852091 Картинка 7134182 Картинка 12322073 Картинка 9372564 Картинка 9894046 Картинка 8824616 Картинка 11641311 Картинка 12163662 Картинка 6305271

Участници от Европа, Азия и Америка дискутираха по време на годишната сесия на НОА

Ръководството на Националната олимпийска академия на България реагира според актуалната ситуация в света и на 4 октомври организира редовната годишна сесия на Академията в комбиниран вариант: на живо - в ректората на НСА “Васил Левски” и онлайн, включвайки участници от цял свят.

Предизвикателствата на новото време бяха в основата на дебатите по време на 38-та сесия за млади участници и 8-та сесия за учители по физическо възпитание. Еднодневното събитие бе открито от проф. Лозан Митев - директор на НОА. Специално видео приветствие изпрати президентът на Международната олимпийска академия Исидорос Кувелос. Олимпийските деятели бяха поздравени от Любомир Ганев - вицепрезидент на БОК и от проф. Кирил Андонов - помощник ректор на НСА, който прочете специален адрес от ректора на висшето училище, проф. Николай Изов. Приветствие към участниците отправи и госпожа Росица Иванова, началник на регионално управление на образованието София регион.

В студентската сесия взеха участие 42 представители - традиционно студенти и възпитаници на НСА „Васил Левски“, студенти от УНСС, МГУ, Варна и Бургас. Тази година сесията на учителите привлече вниманието на 51 преподаватели, директори на училища от всички краища на страната, благодарение на възможностите на технологиите.

Във форума се включиха представители на Международната олимпийска академия, Националните олимпийски академии на Тайланд, Малайзия, Албания, Португалия, олимпийски клубове от цяла България. Една безсънна нощ посветиха на проявата и членовете на Олимпийския клуб в Чикаго.

Проф. Лозан Митев изнесе лекция на тема “Хуманизъм и олимпийско движение в предизвикателствата на съвременните реалности” призова учителите по физическо възпитание и младите спортни специалисти да не забравят, че живеем в 21 век и да търсят новите възможности в образователния модел и спортната подготовка, така че да открият пътя към своите ученици и състезатели в тези съвършено различни условия. Интересна лекция, посветена на вариантите за по - пълноценно използване в образователната система на олимпийския огън като мощен символ и източник на вдъхновение за подрастващите изнесе гл. ас.Емилия Витанова.

За новите реалности и бъдещето на олимпийското и спортното движение говори в своята лекция и проф. Атанас Георгиев.

В следобедните заседания бяха представени доклади за работата на Олимпийските клубове в страната и на Олимпийското дружество на учителите по физическо възпитание. Бяха представени подготвени методики за провеждане на Олимпийско образование в училищата и спортните клубове у нас, които да бъдат в помощ на учители и треньори.

Ползотворни дискусии в различните групи “родиха” интересни предложения и идеи за работа и сътрудничество между различните олимпийски клубове.
    Всички новини


 
??????? ??? Facebook Twitter Share